Cuma, Ağustos 08, 2008

KPSS'ye Hayır Kampanyası

Kpss'ye Hayır İmza Kampanyası...

kpss'ye hazırlanma sınava girme ve çalışmak için bir imkan arama gerçekten yorucu bir olay..
konu ile ilgili bana gelen mail şöyle:

Bizler KPSS'ye Hayır Diyoruz!!!

Neden mi?

Çünkü :

1) Yıllarca eğitim alıyoruz ve uğrunda canımızı verebileceğimiz mesleğimiz olan öğretmenliği yapabilmek için Eğitim Fakültesi'nden mezun oluyoruz.
2) Öğrencilerimize kavuşabilmenin heyecanını beklerken KPSS denilen bir stres kervanına sürükleniyoruz.
3) Daha okulumuz bitmeden, eğitimin inceliklerini öğrenip kendimizi geliştirmemiz gerekirken KPSS denilen canavarla rüyalarımızda kavgalar ediyoruz ve genelde mağlup oluyoruz!
4) Emeklerimizin karşılığını alacağımızı beklerken, öğretmen olup ülkesine hizmet eden bireyler yetiştireceğimiz günü beklerken kendimizi kaybetmemek için, hatta delirmemek için bu sınav yüzünden psikolojik destek alıyoruz, tedavi oluyoruz.
5) Ezberi yıkmak adına öğretmen olmak isteyen bizler sayfalarca kuramı, maddeyi robotlar gibi ezberlemeye çalışıyoruz ve yeteneklerimizi kaybediyoruz!
6) 4.5 saat süren ve ortalama 22-23 yıllık yaşantımızın ödülünü alacağımız bu yaşlarda öğretmenlik yerine dershane öğrenciliğine devam ediyoruz ve iyice köreliyoruz!
7) Sınav öncesinde, sınav sırasında, sınav sonrasında, tercih sürecinde, tercihlerin sonuçlarını beklerken daime saçımızı başımızı yoluyoruz, tırnaklarımızı yiyoruz, mide ağrıları çekiyoruz ve hayallerimizin gerçekleşmesi için şuursuz bir şekilde bekliyoruz!
8) Bunlarda yetmezmiş gibi aldığımız yüksek puanlara rağmen atanamıyoruz!
9) Atansak bile sözleşmeli öğretmen sıfatını bile alıyoruz, öğretmenlik yaşantımızda öğretmenler odasında bile gruplaştırılıyoruz.
10) Sözleşmeli öğretmenliğin şartlarını kabul edemememiz bir yana atanamadığımız taktirde ücretli öğretmen sıfatıyla çalıştırılıyor ve sömürülmeye devam ediyoruz!

Bizler ne mi istiyoruz?

Bizler sadece öğretmen olmak istiyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün izinde, ülkesini, insanları seven, bilime önem veren aydınlık geleceğimizin temellerini oluşturan çocuklarımızı yetiştirmek ve ülkemizin kalkınmasını sağlamak istiyoruz!

Bunun için tek bir yürekten KPSS'YE HAYIR diyoruz!!

Sizlerde adınızla imzanızı atın bu tepkinin daha çok büyüyüp haklarımızın kazanılmasına katkıda bulunun!

(www.kpssyehayir.com adresine girerek bizlere yardımcı olabilirsiniz.şimdiden teşekkürler)

Hiç yorum yok: