Pazartesi, Nisan 16, 2007

Bu Kadar da Tesaduf olmaz

Londra Universitesi uzmanlari ve unlu Ingiliz tarihciler, gectigimiz 2 yuzyil icinde insanlari 'birbirine yakinlastiran' tesadufleri siraladi

Ilk tesaduf hikayesi unlu aktor Anthony Hopkins'ten... Hopkins, George Feifer adli yazarin "Petrovka'li Kiz" adli kitabini bulamiyordu. Yazara telefon ederek kitabi istedi. Yazar kitabi 2 hafta sonra Londra'ya getirecegini soyledi. Evden cikan Hopkins, metroya bindi. Aradigi kitabin yandaki koltukta unutuldugunu gordu. 2 hafta sonra yazarla bulusan Hopkins, metrodaki kitabin, yazardan calinan ozel sayili ilk baski oldugunu ogrendi.


Yer Amerika'nin California eyaleti. Richard Bensinger adli emekli demiryolu iscisi, 1957'de Eureka kasabasindaki koprude yururken fenalasip oldu. 2 yil sonra oglu Hiram, ayni koprude basina bir kalas isabet etmesi sonucu hayatini kaybetti. 6 yil sonra Hiram'in oglu David de ayni koprude araba kazasina kurban gitti.

Ingiltere'nin Bristol limani aciklarinda 5 Aralik 1668'de bir silep batti. Yalnizca Hugh Williams adli bir yolcu kurtuldu. 1784'de ayni bolgede yeni bir kaza oldu. 60 denizci arasinda yalnizca ikinci kaptan Hugh Williams kurtuldu. 1952'de ayni yerde ucuncu bir silep batti. Kurtulan tek yolcunun adi Hugh Williams'ti.


Guney Afrika Cumhuriyeti'nde Cape Town Ticaret Odasi'nin yillik kongresi... Isadami Daniel de Toit konusmasini soyle bitirdi: Hayat beklenmedik bir zamanda beklenmedik sekilde sona erebilir... De Toit kursuden inerken agzina attigi sekerin bogazina kacmasi sonucu oldu.


James Langley, Ingiltere'nin Eastbourne bolgesindeki evinden sokaga cikti. semsiyesini almak icin geri donerken ayagi kaydi, basini yere carpti ve oldu. 1 hafta sonra evden cikan esi Teresa,semsiyesini almak icin geri donerken basini kapiya carpti, beyin kanamasindan oldu.


ChrIstIna Veroni, 1991'de Italya'nin Torino kentinde tramvay carpmasi sonucu oldu. 4 yil sonra babasi Vittorio ayni gecitte ayni surucunun kullandigi ayni tramvayin carpmasi sonucu oldu.


Tesadufler zincirinin en inanilmazi 1981'de ABD'nin Boston kentinde meydana geldi. Randolp Matika, yildirim carpmasi sonucu evinin onunde oldu. Adamin dul esi yeniden evlendi. Damat Pepero dugun gecesi sigara icmek icin balkona cikti. Dusen yildirim, damadin olumune neden oldu. Kadin sinir krizleri gecirdi. Tedavi icin gittigi klinikte bir doktora asik oldu ve evlendi. 1 hafta sonra hastasini ziyarete giden doktora da yildirim carpti.


1898'de gazeteci-yazar Morgan Robinson "Titan" adli bir kitap yazdi. Kitapta buyuk bir yolcu gemisi, okyanusta buzdagina carpiyordu. 14 yil sonra "Titanik" deniz faciasi meydana geldi.


James Dean'in olumune neden olan otomobilinin hurdasi bircok kisiye felaket sacti. Hurdayi garaja goturen tamirci, araba bacaginin uzerine dusunce sakat kaldi. Dean'in arabasinin motorunu satin alan bir doktor araba kazasinda oldu. Doktorun kardesi de ayni motorun sergilendigi salonda cikan yanginda can verdi. Yillar sonra motor ve kaporta yeniden sergilendi. Ilk gece, arac bir seyircinin uzerine dustu. Seyirci agir yaralandi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hugh Williams sanırım en şanlı denizci falan olmuştur. Ama o tarihte yaşasaydım da asla onunla aynı gemiye binmezdim.

En inanılmaz tesadüf ya da bana göre en talihsiz gelin, şu tüm kocasını yıldırıma kaptıran kadındır. Sanırım kara dul dedikleri böyle oluyor :)

Adsız dedi ki...

eğer denizciliğe merak salacak olanlar varsa ismii hugh williams olarak değiştirsiler. çok faydalı!!!