Cuma, Aralık 26, 2008

Kadın ve Şeytan İkilemi

insanligin ilk varoldugu dönemde, adamin biri seytani yakalamaya karar vermis. Ancak bunun için 40 yil Tanri'ya ibadet etmesi gerekiyormus.
Karisiyla , dostlariyla ve bütün dünyayla iliskisini kesmis, kendisini ibadete adamis. 40 yil sonra Tanri , ibadetinin karsiligi olarak ona agzi kapali bir sisenin içinde seytani sunmus. Artik özgürmüs adam.
Dünyada neler olup bittigini görmek, nelerindegistigini ögrenmek için sabirsizlaniyormus. siseyi karisina teslim etmis, ona iyi sahip olmasini söylemis ve disariya çikmis. Kadincagiz seytani çok merak ediyormus. Vemerakina yenilip sisenin agzini açivermis...
Açar açmaz da seytan siseden firlayip cikmis ve gülmeye baslamis. - "Merakina engel olamadin ve kocanin 40 yillik emeginibosa çikardin" diye alay etmis kadinla. - "Yok canim" demis kadin. "Sen hiç o siseniniçinde olmadin ki"
- "Nasil olur?" diye haykirmis seytan. "Sen de gördün...siseden çiktim ben ! " - " Hiç o sisenin içinde degildin, inanmiyorum buna. Nasil küçücük siseye girebilirsin ki?" Kafasi atmis seytanin : "Gireyim de gör !" demis ve yeniden sisenin içine girivermis.
iste böyle... Adamin seytani hapsetmesi 40 yilini, kadinin ise yalnizca 5 dakikasini almis. seytan da söyle isyan etmis Tanri'ya :
'TANRIM , MADEM KADINI YARATACAKTIN , O ZAMAN BENi NEDEN YARATTIN ?

1 yorum:

Küheylan dedi ki...

Muhteşem bir klasik yaa!!!