Salı, Mart 04, 2008

Cinsel Hap E-postaları

Muhtemelen hemen hemen hepinizin e-posta adresine bu tarz e-postalar geliyordur. Yani şu tarz:

Dear member,

Vi[agra, Levi@tra LOWEST Cost Ever!
http://xlrbqorange.sortoutact.com/?jretired

Best wishes.
the gnomes sulphuric, inconsistent protestant


Merak ediyordum, bu linklere gerçekten de tıklayıp bu tarz ilaçları webden satın alanlar var mı diye. Varmış.

Spam gönderenler yaptıkları işi gölde balık avlamak olarak görüyorlar. Yakalanacak birçok balık var ama bunlar oltaya gelmiyorlar. Dolayısıyla yapılacak en kolay iş mümkün olduğunca çok olta göndermek. Yani yukarıdaki e-postayı günde 1 milyar adet gönderirseniz, neticede muhakkak her gün 100 kişiyi oltanıza düşürebilirsiniz. Peki 1 milyar e-posta adresine mail göndermek çok zor değil mi? Değil.


Bu iş için zombi bilgisayarlar kullanılıyor. Örneğin sizin bilgisayarınız bile bir zombi bilgisayar olabilir. Yani daha önceden bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz bir program, sizin haberiniz olmadan bu tarz e-postaları başkaları adına gönderiyor. Günümüzde yaklaşık her 10 PC'den 4'ü zombi olarak görev yapıyor. Bunu önlemek için güvenlik yazılımlarını kurmanız gerekiyor. Tercihan internet güvenlik paketleri yararlı olacaktır.

Son olarak, lütfen gereksiz spam mailleri birbirine forward ederken CC yerine BCC kullanın. Yani karbon kopya yapmak yerine, blank karbon kopya (e-posta adresleri gizli kalır) yapın. Böylece arkadaşlarınızın e-posta adreslerini spamcilerin eline geçmesini önlemiş olursunuz.

BU YAZI INBOX HAŞARELERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR :)

INTERNET REHBERİ

1 yorum:

kiprit dedi ki...

zombi bilgisayarın yanında oraya buraya üye olurken verdiğimiz email adresleride zombi olmasa bile gönderen kısmında yerini alabiliyor yani kendi email adresinden gelen spam maillerle karşılaşabiliyosun.