Cuma, Şubat 22, 2008

Marmara Deprem Uyarısı


Arkadaşlar bu adam karıncalardan deprem tahmini yapan birisi. Sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Üye olduğum için bana düzenli olarak yorumları geliyor. Bugün gelen yorumlarında yabancı iki arastırmacının ve İTÜ'nun deprem tahminlerini vermis. Bizim karincaciya göre de Marmara'da bir deprem olma ihtimali var ama İstanbul'da yok dedi.Adamın tezine göre, karıncalar radon gazı ve diğer değisimleri hissediyor. Aslında bütün hayvanlar hisediyor ama karıncalar daha duyarlı. Bu adamcağız bahçesinde bilmem kaç tane karınca kolonisi besliyor. Ayrıca evin içinde de koloni dolu. Adamın karısı pes etmis artık ses çıkarmiyor. Uzun bir süredir takip ediyorum tahminleri çoğu kez tutuyor. Üye olduğunuz zaman günlük gözlem ve tahminleri yaptığı sayfaya girmenize izin veriyor. Üyelik için bastan para istemiyordu. Ama düzenli olarak cep telefonlarına sms attığı için artık para istiyormus. Bide bahçenin, internet sitesinin masrafı falan oluyor biraz dedi. Yanılmıyorsam aylık 2 ytl falan bisey istiyor. O da sms'lerin parası diyor. Sonuç itibariyle marmarada bu hafta deprem bekleniyor. Bu ve diğer arastırmacılara göre. Eğer biraz para biriktirirsem kamera sistemi kurcam bahçeye, üyeler online olarak karıncaları gözlemleyecek diyor. Tezine göre, karıncalar değisiklik hissetiği zaman, huysuzlaniyor. Yuvalarını terk ediyor. birbirleriyle kavga ediyor ve sebepsiz ölüyorlar. Yürüyüsleri falan değisiyor, kızgın sac üzerinde yürür gibi hareket ediyorlar. Buda onların bu durumunu inceleyip tahmin yapiyor. Farklı türde karıncaları var beslediği. Tezine göre, her tür baska bölgeye duyarlı. Mesela bilmem ne türü karınca Marmara'ya, diğeri Akdeniz'e duyarlı... Falan filan...


Uzun zamandır bu tarz spam mailler yayınlamıyorduk. İyi oldu böyle enteresan birşey geldi. Girişte illüstrasyonda biraz dalga geçtik ama deprem ciddi birşey. Binlerce insanın acısı ve korkusu var. Ortalıkta böyle spam mesajlar dolaşması hoş değil.
INTERNET REHBERİ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Üye sayısını arttırarak ne kazanıyolar bilmiyorum.Çok üye değil kaliteli üyenin olması iyidir.Bu tür eylemlere spam değil gerizekalılık diyorum ben.