Çarşamba, Ekim 03, 2007

Dünyanın en güçlü yapay zekası


Aylin Yorulmaz, sen o bilgisayar mühendisliği diplomasını hemen üniversiteye iade et. De ki, beni 4 yıl okuttunuz ama ben halen bilgisayar bilimlerinin temellerini çözemedim.

Hani anlamasak yutacağız, ama haber muhtemelen yutacak onbinlerce kişi için hazırlanmış. Zaten Aylin Yorulmaz diye birisi de muhtemelen yok. Az çok bu işin içerisinde olan biri bilir ki, bırakın böyle bir teknolojiyi, buna yakın bir sistemi geliştirmek bile şu anda mümkün değil. Öncelikle tüm Web'i Google botlarından bile daha iyi tarayabilecek ve anında tüm anketleri bulabilecek bir indeksleme sistemi geliştireceksiniz. Bu sistem arama yaparken, yalnızca anketleri ve Türkçe olanları bulacak. Sonra soru cümlesini alıp yorumlayacak ve AKP lehine verilebilecek cevapları geliştirecek. Ardından anket cevapları içerisinden bu uygun cevabı bulacak. Tüm bunları yapan kişi veya kişiler de, dünyanın en zengin insanları olmak yerine, bu ulvi görev için çalışacaklar. Ne cevherler varmış şu ülkede de haberimiz yokmuş. Yazık.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece gülüyorum bugün nu karşılaştığım 2. en saçma şey:D
reelde öyle bir bilgisayar mühendisi varsa lütfen birdaha bilgisayarlara dokunmasına izin verilmesin bu arkadaşın.

Adsız dedi ki...

genelde kurumlari yipratici fake mailler veya vatandaslik numarasi asparagasi gibi mailleri arastirmadan fwd etmem ve aylin yorulmaz i google ladigim zaman websitesi ve gercekligi suphe goturmeyecek detaylarla dolu anilarinin yazili oldugu bir sitesi var http://aylinyorulmaz.com/ bunu da br check etmek lazim ve software hakkinda bukadar kesin yorum yapabilecek bilgiye sahipseniz ufak bir anket software i yapip burdan sonucu bildirebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Aşmış bir anket yazılımı.

Adsız dedi ki...

Ne kadar yazık ya!
İnsan bu kadar küçülebilir mi?
Hayret bie şey ya.Bu kadar da olur mu be kardeşim ya!
Gözünü seveyim artık sadece bilgisayara dokunmamakla kalmasın tamamen uzaklaşsın...

Unknown dedi ki...

Aylin Yorulmaz Hanım'ın ne yazık ki doğrudur. Doğru olmadığını ileri sürenler şaklabanlık yapacakları yere iddianın gerçekliğini araştırmakla mesuldürler. Burada yorumda bulunanların kaç tanesi bilgisayar mühendisi? Ama zaten avrat ağızlı olmak AKP'lilere yakışan bir davranıştır. Ben daha olay bir iddiada bulunabilirim: genel seçimlere de elektronik hile karıştırılmıştır! Delil istiyor musunuz? Cesaretiniz var mı?

Bulent Pehlivan dedi ki...

Aylin Yorulmaz var ya da yok önemli değil. Ona diplomasını iade etmesini söyleyen değerli yorumcu hala böyle bir sistemin geliştirilebilecek olamayacağı konusunda iddiada bulunabilmesi anlaşılır birşey.

Botlar, taglar, keywordler gibi yakalamaya yem olan noktalar var iken, bunlar vasıtası ile bir siteye girilebileceği de bence imkan dahilindedir

Her ne kadar son derece gelişmiş inanılmaz pahalı bir sistem olsa da; Signals intelligence (SIGINT) Collection and Analysis Network olarak tanımlanan ECHELON sisteminin de böyle bir noktadan başladığını unutmamak gerekir.

Yaşım ve yeteneklerim itibari ile bu savı denemek ne yazık ki elimden gelmiyor. Ama bunu yapabilecek olanların denemelerini ve sonucu bildirmelerini görmek isterdim doğrusu.

Bakalım, bekleyelim görelim... Elbette o ya da bu şekilde bir sonuç eninde sonunda ortya çıkacaktır.

O ana kadar konuyu kişiselleştirmek ve saldırgan tavırlar sergilemek her kim olursa olsun yakışık almıyor.

memduh dedi ki...

Hadi sadece keyword taraması yaparak akp ile ilgili siteleri buldu, Aylin meslektaşım da ilgili şekilde keywordü tanımladı ve şüphelenilen muhteşem uygulama siteye ulaştı. Hangi kod parçasının bir anket oluşturduğunu nereden bilecek?
Hadi birden fazla checkbox'ın grid içine konumlanışından bunu da tahmin etti, hangi seçeneğin hangi checkbox'a ait olduğunu nereden bilecek? Hadi aylin checkboxların kendi labellarına yazdı seçenek açıklamalarını, hangisinin akp lehine hangisinin aleyhine olduğunu nasıl bir türkçe semantik çözümleme algoritması ile bulacak.

Aylin başka anketler yazarak test etmeden önce siteyi local'de çalıştırıp deneyemez miydi internet bağımlılığı olmadan nasıl çalıştığını? Ciddiye alınması için en azından bunun sonucuna ihtiyaç duyulacağını akıl edemez miydi?

Fiziksel ve teknik olarak birşeyin olanaksızlığını dile getirmek akp yandaşlığıdır yorumunun sahibi düşünce temsilcilerinin nasıl politika yaptıklarını örneklemiş bence. Yorum sahibine teşekkür ediyor aylin için de üzülüyorum...

Adsız dedi ki...

böyle bir şeyin yapılamaması imkansız değil sizin böyle bişeyi yapmaya zekasınız ve bilgi birikiminiz yetmez ama bu kimse yapamaz anlamına gelmiyor siz bilgisayarları ve programları basite alıyorsunuz zannediyorsunuz ki dünyada sadece programcılar oturuyor oyun yapıyor buna imkansız diyen arkadaşlarım gerçekten yazılım içindeler ise başka bir meslek seçsinler

zifer dedi ki...

Bir deli kuyuya taş atmış şimdi akıllılar çıkartmaya çalışıyor. İşin doğrusu yapılmaz diye bir şey yok ama doğru çalışır mı o da tartışılır. Gerçi bunu yapacak kişinin niyeti nedir o da ayrı bir konu. Bu AKP'nin nesine yarıyacak? Diyelim ki böyle anketleri AKP sürekli önde yapacak uygulama yaptırdı, bu reelde neye faydası var... AKP'ye oy vermeyenlerin AKP'ye oy vermesini mi sağlayacak. Kısaca AKP'ye oy vermeyi hiçbir şekilde düşünmeyenler bir anket sonrası karar mı değiştirecek. İşin diğer tarafı AKP muhalifi medya bu tür anketlerde AKP'yi hep düşük gösteriyor peki AKP seçim mi kaybediyor? Son söz bu anket saçmalığını yayan kişinin de bir amacı vardı herhalde. Neticede ağzı olan konuşuyor...

Adsız dedi ki...

bence bu yazıyı yazanın götü kalkmış ben aylin yorulmazı çok iyi tanıyorum we bu şeyi yaptığını biliorum we gördüm facede profiline gir bak we ayrıza o kız nasıl kazan dığını öğrenmek isterseniz aylin yorulmazın üniwersite hikayesi yazarak öğrenin
ha bu arada o ibne tayibe fazla güwenmeyin

Adsız dedi ki...

İnternette an itibariyle açık yüzlerce anket var. Araştırıp bakın AKP'nin birinci olduğu kaç tane var? Öyle yeni bir anket oluşturmaya gerek yok.
Hemen kısacık bir araştırma yapın.

Unknown dedi ki...

bu durumun gercek olup olmadigi hakkinda bir fikrim yok lakin secimlerde hem elektronik hemde fiziki hile yapildigi kesin.